Постинг
15.01.2012 16:40 -
Сладкиш с ананас и сладко от орехи
Предлагам ви една страхотна рецепта, която опитах днес.
Сладкиш с ананас и сладко от орехи.
Сладкото от орехи е мое производство и се прави от малки зелени орехчета, които се събират края на май, началото на юни, още преди да се образува твърдата обвивка на ореха, но вие може да използвата сладко от череши, вишшни или боровинки.
ПРОДУКТИ: Блат:
1 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. нишесте
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. смлян джинджифил)
щипка сол
110 гр. краве масло (на стайна температура)
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
1/3 ч.ч. мляко
1 ампула ромова есенция или 2 с.л. тъмен ром
50 гр краве масло
3/4 ч.ч. захар
6-7 шайби ананас от консерва (с 1-1.5 см дебелина)
Няколко череши, вишни или боровинки (пресни, консервирани, от сладко или коктейлни) или сладко от орехи
1 ампула ромова есенция или 2 с.л. тъмен ром
2 с.л. ананасов сок
кокосови стърготини за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В отделен съд разтопете маслото, добавете захарта. След като заври, варете на среден огън, при непрекъснато разбъркване, докато се карамелизира захарта. Изсипете карамела във формата. Разположете шайба ананас в центъра. В отвора й поставете една череша или сладко от орехи. Останалите шайби разположете в кръг около централната. Ако шайбите са много големи - разрежете на две и разположете около централната и между тях поставете черешите или орехите.
Пресейте заедно брашното, нишестето, бакпулвера, солта и джинджифила. С миксер разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно като продължите да разбивате. Добавете рома, млякото с ванилията и сухата смес на части като продължите да разбивате. Изсипете сместа във формата и изравнете.
Печете около 40-45 минути(клечка за зъби, забодена в центъра да излиза суха) в предварително загрята до 180 градуса фурна като разположите формата в долната част.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади за около 15 минути във формата. С помощта на нож или със шпатула обиколете стените на тавичката, поставете отгоре голяма чиния и като притискате внимателно обърнете сладкиша върху нея. Поръсете отгоре с рома и ананасовия сок. Посипете краищата на сладкиша с кокосови стърготини.
ЕТО И ГОТОВИЯТ СЛАДКИШ:
Сладкиш с ананас и сладко от орехи.
Сладкото от орехи е мое производство и се прави от малки зелени орехчета, които се събират края на май, началото на юни, още преди да се образува твърдата обвивка на ореха, но вие може да използвата сладко от череши, вишшни или боровинки.
ПРОДУКТИ: Блат:
1 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. нишесте
1 бакпулвер
1 ванилия
1 ч.л. смлян джинджифил)
щипка сол
110 гр. краве масло (на стайна температура)
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
1/3 ч.ч. мляко
1 ампула ромова есенция или 2 с.л. тъмен ром
50 гр краве масло
3/4 ч.ч. захар
6-7 шайби ананас от консерва (с 1-1.5 см дебелина)
Няколко череши, вишни или боровинки (пресни, консервирани, от сладко или коктейлни) или сладко от орехи
1 ампула ромова есенция или 2 с.л. тъмен ром
2 с.л. ананасов сок
кокосови стърготини за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В отделен съд разтопете маслото, добавете захарта. След като заври, варете на среден огън, при непрекъснато разбъркване, докато се карамелизира захарта. Изсипете карамела във формата. Разположете шайба ананас в центъра. В отвора й поставете една череша или сладко от орехи. Останалите шайби разположете в кръг около централната. Ако шайбите са много големи - разрежете на две и разположете около централната и между тях поставете черешите или орехите.
Пресейте заедно брашното, нишестето, бакпулвера, солта и джинджифила. С миксер разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата, едно по едно като продължите да разбивате. Добавете рома, млякото с ванилията и сухата смес на части като продължите да разбивате. Изсипете сместа във формата и изравнете.
Печете около 40-45 минути(клечка за зъби, забодена в центъра да излиза суха) в предварително загрята до 180 градуса фурна като разположите формата в долната част.
Извадете от фурната и оставете сладкиша да се охлади за около 15 минути във формата. С помощта на нож или със шпатула обиколете стените на тавичката, поставете отгоре голяма чиния и като притискате внимателно обърнете сладкиша върху нея. Поръсете отгоре с рома и ананасовия сок. Посипете краищата на сладкиша с кокосови стърготини.
ЕТО И ГОТОВИЯТ СЛАДКИШ:
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 134